Historiek

Op 10 september 1992 komen drie Breugelse wielertoeristen (1) samen om een nieuw op te richten wielertoeristenclub voor te bereiden. Al vlug wordt een bestuur met vijf leden gevormd (2) die zich inzetten om sponsoring, kledingkeuze, verzekering en reglement uit te werken. Op 4 april 1993 is het dan zover en start "Het Breugels Wiel" met 18 leden in een nieuwe outfit, mogelijk gemaakt door Breugelse handelaars (3).

De club kabbelt verder met wisselend succes, maar met puike organisaties zoals dagritten, meerdaagse uitstappen, gezinsfietstochten en winterorganisaties om in 2004 terug uit te pakken met een vernieuwde start, gesteund door verschillende jongeren en enkele grotere sponsors (4).

Spijtig genoeg zien we de jongste leden terug vertrekken omdat de snelheid voor hen te laag ligt, ook enkele oudere leden verkiezen een andere uitdaging.

Onder impuls van een verjongd bestuur, starten in maart de ritten tot en met eind oktober met een 36-tal zondagritten, nauwkeurig beschreven met de GPS, beginnend rond 50 km. om uit te groeien naar 90 à 100 km. in het hoogseizoen, waarvan enkele dagritten en met als hoogtepunt de wielervierdaagse op Hemelvaartweekend. De bestemmingen worden meestal zodanig gekozen opdat ze per fiets-dagrit zijn te breiken. Een leuk hotelletje en het gezellig samenzijn doet de rest.

In 2012 verwelkomde we ons eerste vrouwelijk lid, dat aangeeft dat de club openstaat voor dames en heren en voor alle leeftijds-categorieën.

De snelheid wordt altijd aangepast, zodat iedereen kan genieten van zijn fietstocht.

Vertrekken doen we om 9.00 uur of 8.30 uur (niet al te vroeg) aan café Run Inn waar na de rit nog gezellig kan bijgepraat worden.

 

(1) Albert Boonen, Jaak Dreesen en Lucien Kinsabil
(2) Eddy Gielen, Lucien Kinsabil, Nico Mannes, Albert Boonen en Jaak Dreesen
(3) Houthandel DHZ Rooyackers, Frituur Steakhouse, Café Bistro Run Inn, Café Aero-Port, Bakkerij Boonen-Baeten, Fietshandel Metten, Superette Leppens Madeleine, Cera Bank Kleine Brogel en Dag en Tijdschriften Vandael-Brebels,
(4) Fietscafé Run Inn, Marc Loenders Sanitair Verwarming, Rooyackers DHZ en Fietshandel Kerkhofs.